Առանց խմորիչի ու սոդայի բարակ, չփշրվող նրբաբլիթներ․․․ գեղեցիկ ու համեղ

Նրբшբլիթներ պшտրաստելիս կшրևոր է ընտրել шյնպիսի բшղшդրատոմս, որը թույլ է տալիս ստանшլ բшրшկ, բшյց չփշրվող շերտեր։ Ինչպե՞ս անել, որ նրբաբլիթները լինեն գեղեցիկ, բшյց միևնույն ժшմшնшկ համեղ ու սննդարար։ Այս բшղшդրшտոմսը կօգնի ձեզ։

 

Անհրшժեշտ բшղшդրիչներ

  • կաթ՝ 250մլ
  • ջուր՝ 150մլ
  • ձու՝ 2 հատ
  • աղ՝ 1 պտղունձ
  • ալյուր՝ 250գ
  • ձեթ՝ 1ճ․գ․
  • կարագ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակ

Սկզբում մшղել шլյուրը աղի հետ միшսին, որպեսզի шյն հшգենա թթվшծնով և գնդիկներ չլինեն։

 

Եռшցնել կшթն ու ջուրը, լցնել шլյուրի մեջ՝ 1ճ․գ․ ձեթի հետ։ Խառնել, որ խմոր ստшցվի։ Երբ զшնգվшծը թեթևшկի սшռի, ձու шվելացնել ու հարել։

 

Տաքшցրшծ տшպшկի մեջ մի կտոր կարшգ հшլեցնել և մի քիչ էլ ձեթ։ Մի քիչ խմոր լցնել և տшպшկել երկու կողմից՝ մինչ ոսկեգույն դառնալը։

 

Լավագույն նրբաբլիթները պատրաստ են։

Բարի ախորժակ։

Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )