Իսկ Դուք երբևէ ելակի չիր պատրաստե՞լ եք. Փորձեք պատրաստել, շատ համեղ է ստացվում

Իսկ Դուք երբևէ ելակի չիր պատրաստե՞լ եք.

Փորձեք պատրաստել, շատ համեղ է ստացվում
Անհրաժեշտ է

Ելակ – 2 կիլոգրամ

Շաքարավազ – 1 կիլոգրամ

Ջուր – 1 լիտր

Կիտրոն – 2 հատ

Շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

Կիտրոնը լավ լվանա և կեղևը լավ քերել, իսկ միջուկը քամել, որպիսի հյութը դուրս գա:

Ելակը լավ լվանալ

Շաքարավազը խառնել ջրում և եփել մարմանդ կրակի վրա: Երբ շաքարավազը լուծվի, բայց դեռ չի եռում, ավելացնել կիտրոնը և ելակը:

Հենց զանգվածը եռա, կրակը անջատել:

Թողեք լավ սառչի, իսկ հետո ևս անգամ կրկնել այս քայլերը: Պարտադիր է, որպիսի զանգվածը չեռա:

Հիգերորդ անգամ եփելուց հետո ելակները քամել, տեղափոխել հարթ ամանի մեջ, որի վրա ցանկալի է սննդային թուղթ փռած լինեք նախապես:

Չորացնելու ընթացքում պետք է մի քանի անգամ շրջել ելակները, որպիսի բոլոր կողմերը հավասարապես չորանան

Երբ ելակը սեղմեք և տեսնեք որ հյութ դուրս չի տալիս, ապա ելակի չիրը պատրաստ է:

error20